UKS Anilana jest spadkobiercą KS Anilana w szkoleniu piłkarzy ręcznych. W celu pozyskania środków na funkcjonowanie klubu prowadzi działalność gospodarczą w zakresie: reklam, wynajmu obiektu, wynajmu pokoi gościnnych i organizacji imprez sportowych. Dochody z działalności klub przeznacza na szkolenie dzieci i młodzieży (8 drużyn w różnych kategoriach wiekowych w sezonie 2008/2009) oraz udział w zawodach sportowych. Obecnie szkoleniem objętych jest blisko 300 chłopców.

W dzisiejszych czasach klub sportowy to już nie instytucja, która wyciąga rękę i mówi „dajcie nam pieniądze”. Nie. Staramy się być postrzegani jako Firma, partner w biznesie, który poprzez swoje usługi zarabia na realizację celów statutowych klubu. Dzięki uprzejmości Władz Miasta, MPK Łódź oraz innych instytucji z dochodów utrzymujemy cały obiekt sportowy, nasze drużyny młodzieżowe oraz współpracujemy z ponad 10 szkołami w zakresie szkolenia dzieci w piłkę ręczną. Warto dodać, iż jako jeden z nielicznych klubów nie mamy długów – mówi V-ce prezes UKS Anilana, Paweł Piotrowski

UKS Anilana w celu pozyskania środków na działalność statutową od 2003 roku zajmuje się udostępnianiem powierzchni reklamowych w międzytorzu tramwajowym oraz na tramwajach i autobusach MPK Łódź. Dzięki ogromnej przychylności MPK Łódź oraz UMŁ działalność reklamowa klubu sukcesywnie rozrasta się:

• Rok 2003 - 60 miejsc reklamowych
  • Rok 2008 – 480 miejsc reklamowych

W ofercie jest blisko 500 miejsc reklamowych w ponad 50 najlepszych, wybranych lokalizacjach w całej Łodzi. Są to miejsca w samym centrum miasta, na wielkich osiedlach mieszkaniowych oraz w pobliżu centrów handlowych. Lokalizacje te są w większości odpowiedzią na zapotrzebowanie na tego typu reklamę Klientów. Cały czas starają się wychodzić naprzeciw oczekiwaniom naszych obecnych i nowych klientów. Dzięki tak bogatej ofercie miejsc reklamowych UKS Anilana jest w stanie zaplanować oraz przeprowadzić dla Państwa kompleksową kampanię reklamową przy użyciu wszystkich środków dostępnych w naszej ofercie.

Wszystko pięknie, ale czy reklama w miejscach udostępnianych przez UKS Anilana jest skuteczna? Poniżej znajduje się mała kalkulacja zaprezentowana nam przez klub. 300 000 osób miesięcznie to spora liczba, a to że to nie jest to tylko czcze gadanie speców od marketingu potwierdza znajdująca się poniżej "prasówka".

10 tyś osób na dzień x 30 dni = 300 000 osób w ciągu m-ca które oglądną Twoją reklamę i to już za 80 zł/m-c

Przystanki rekordziści

Wśród klientów UKS Anilana znajdziemy liczne znane marki:

• CH M1 Łódź
  • TVP 3
  • Mieszek FORD
  • Randstad
  • AIG Bank
  • Lukas Bank
  • KIA Marvel
  • oraz wiele, wiele innym małych i średnich firm zlokalizowanych nie tylko w Łodzi

Lista miejsc reklamowych klubu w serwisie Miejsce na reklamę: UKS Anilana