Firma Sky Adventure istnieje od 1992 roku. Od tego czasu kadra zdobywała doświadczenie pracując dla największych polskich firm i międzynarodowych koncernów. Ma za sobą duże akcje promocyjne od wybrzeża po góry, a stały rejon lotów to obszar zamieszkały przez blisko 6 milionów ludzi. W ich ręce powierzyli swój powietrzny wizerunek tacy klienci, jak Kompania Piwowarska S.A. (balon "TYSKIE") oraz Sfinks Polska S.A. (balon "SPHINX Restauracje"). Ten ostatni jest jednym z największych i najnowocześniejszych tego typu statków powietrznych w Polsce.

Obecnie baloniarstwo przeżywa swój renesans. Współczesne balony to przede wszystkim latające reklamy. Nowoczesne technologie i materiały pozwalają na budowanie balonów o dowolnych kształtach i kolorach. To dlatego reklama jest tak przyciągająca. Ograniczeniem może być tylko ludzka wyobraźnia. Wykonuje się loty nad wybranymi przez klienta okolicami. Zwykle są to centra miast, duże osiedla, tereny targowe i rekreacyjne. Największą sensację wzbudzają zwłaszcza bardzo niskie, powolne przeloty. Powłoka balonu z umieszczoną na niej reklamą, zagłębia się wtedy w miejską zabudowę, a kosz sunie tuż nad głowami przechodniów! Tysiące par oczu zwracają się co chwilę w stronę balonu, w ruch idą aparaty fotograficzne i kamery.

Na stronie internetowej firmy mozna przeczytać: "Od początku naszej działalności czyli już od ponad 15 lat funkcjonujemy jako legalna jednostka lotnicza, posiadająca koncesję Ministerstwa Transportu i Gospodarki Morskiej (dawniej) oraz certyfikat Urzędu Lotnictwa Cywilnego (obecnie). Obowiązujące w naszej firmie standardy bezpieczeństwa spełniają surowe normy stosowane w całym lotnictwie cywilnym." I dalej: "Niezależnie od stosowania się do wymaganych przepisami zasad, w naszej dzialalności kierujemy się przede wszystkim zdrowym rozsądkiem. Wieloletnie doświadczenie i stabilna sytuacja, pozwalają nam na działanie w sposób rozważny i planowy bez konieczności podejmowania tzw. "zbędnego ryzyka". Chcemy aby nasi pasażerowie wspominali lot balonem jako ekscytującą ale też i niezwykle bezpieczną przygodę, którą bez obaw można polecić wszystkim swoim znajomym." I tu sięgamy czegoś więcej niz reklamy.

Sky Adventure ma w swojej ofercie także loty turystyczne. Nie sama pracą przecież człowiek żyje. Do odbycia lotu nie jest potrzebne żadne specjalistyczne szkolenie, a latać może właściwie każdy. Co więcej, latanie - jak zapewniają właściciele firmy, jest bezpieczne. Na łamach swojego serwisu podsuwają wiele pomysłów - lot balonem, ekskluzywna podniebna przygoda, może być oryginalną nagrodą w konkursie, zaskakującym prezentem urodzinowym, wyróżnieniem dla pracowników lub gości firmy, a także wielką atrakcją podczas spotkań integracyjno-szkoleniowych. Wystarczy tylko kupic bilet i przyjść na umówione spotkanie na start.