Przedstawiamy poniżej wskazówki jak wypełniać pola formularza dodania oferty miejsca na reklamę, aby ogłoszenie było skuteczniejsze

Skuteczne ogłoszenie

Punkt na mapie
Portal jest ukierunkowany na lokalizację. Dlatego wskazanie na mapie punktu, gdzie znajduje się miejsce na reklamę jest obowiązkowe. Jeśli miejsce nie ma związku z fizyczną lokalizacją w terenie (np. reklama na stronie www), i tak musisz wskazać punkt – pokaż np. centrum Polski lub ten obszar, z którego spodziewasz się najwięcej reklamodawców (np. Warszawa)
Tytuł
Przede wszystkim skup sie na tytule. To jest pierwszy tekst, który czytają osoby szukające miejsc na reklamę. Tytuł celowo jest polem ograniczonym, co do długości. Do dyspozycji jest 45 znaków. Użyj takich słów, które najlepiej opisują co masz do zaoferowania. Nie trać miejsca na słowa nie mające znaczenia i związku z ofertą. Zastanów się, co byś wpisał przy wyszukiwaniu, gdybyś sam szukał oferty podobnej do Twojej i takich fraz użyj. Dodatkowo bardzo ważne: tytuł staje się linkiem zewnętrznym, który będzie skanowany przez wyszukiwarki. Staraj się go tak napisać, żeby go potem nie zmieniać!
Kategoria
Wybierz prawidłowa kategorię. Jeśli nie ma dokładnie pasującej, wskaż najbardziej zbliżoną. Dopiero w ostateczności użyj kategorii „Pozostałe”. Pamiętaj, że zawsze możesz zgłosić nam propozycję dodania kategorii
Opis
Do dyspozycji masz 512 znaków. W opisie rozwiń tytuł. Pamiętaj, że ludzie zawsze się spieszą i coraz mniej czytają. Najważniejsze rzeczy pisz na początku. Stosuj odstępy między akapitami, dzięki czemu stwarzasz wrażenie estetyki i odseparowania od siebie kolejnych grup zdań. Użytkownicy często czytają tylko początek akapitu.
Województwo
Wskaż województwo. Jeśli Twoja oferta nie wiąże się bezpośrednio z konkretnym fizycznym obszarem, to wybierz pozycję „inne”. Pamiętaj jednak, że nawet ogłoszenia miejsca na reklamę na stronie www czy w gazecie częstokroć związane jest z obszarem działalności (np. lokalny miejski serwis internetowy czy gazeta)
Miejscowość i Lokalizacja
Te pozycje są wymagane zamiennie, to znaczy należy wypełnić przynajmniej jedną z nich. Miejscowość dotyczy fizycznego miejsca oferty (np. Kraków) i jest polem bardzo konkretnym. Można podać obok nazwy miasta również dzielnicę. Pamiętaj, aby prawidłowo wpisać nazwę.
Natomiast Lokalizacja to bardziej luźne opisanie, gdzie znajduje się oferowane miejsce na reklamę, np. „Przy supermarkecie od strony głównego wyjścia” lub dla stron internetowych czy gazet „na głównej stronie w części tytułowej”
Cena
Wskaż cenę i wybierz jednostkę. Jeśli czegoś brakuje, zgłoś nam. W przypadku braku ceny, napisz w polu „opis”, że cena uzależniona jest od.. lub typowo „cena do negocjacji”
Podaj swój prawidłowy e-mail, ponieważ otrzymasz na skrzynkę link aktywacyjny. Jeśli dodajesz juz nie pierwsze ogłoszenie, to podawaj zawsze ten sam e-mail, dzięki czemu będziesz kojarzony w systemie jako jeden właściciel wielu ogłoszeń. Gdy w przyszłości skorzystasz z rejestracji, używając tego maila – od razu będziesz widział swoje ogłoszenia i będziesz mógł nimi zarządzać.
Dane kontaktowe
Podaj inne sposoby kontaktu z Tobą – nr telefonu, adres, własna stronę www, itp. Ostrzegamy jednak przed zbyt śmiałym podawaniem swoich danych. Dla bezpieczeństwa również Twój adres e-mail nie jest widoczny, a kontakt z Tobą jest możliwy przez formularz kontaktowy.
Zdjęcie
Możesz wstawić jedno zdjęcie. Niech nie będzie zbyt duże, ponieważ będzie się długo ładować.
Przepisz tekst
Standardowo stosowana w internecie technika zabezpieczania przed spamem. Uniemożliwia dodawanie ogłoszeń różnym niepożądanym automatom.

Uwagi ogólne

• Zawsze używaj polskich znaków (ąęść..)
  • Zamieszczaj każdą formę reklamy. Nie ograniczaj rozumienia tego serwisu tylko do fizycznych miejsc w terenie, które są gotowe pod reklamę. Przykładowo, jeśli produkujesz szyldy lub świadczysz usługi drukowania, roznosisz ulotki, itp., a nie masz konkretnych punktów reklamowych, również dodaj ogłoszenie. A jako lokalizację wskaż centralny punkt miasta, w którym prowadzisz działalność. Klient może myśleć tak: „szukam wykonawców reklam we Wrocławiu. Niech mi wydrukują reklamę i gdzieś umieszczą lub zaproponują miejsca do umieszczenia”.
  • Jeśli posiadasz kilka miejsc, koniecznie wpisz je jako osobne ogłoszenia. Nie popełniaj błędu podawania w opisie zdań typu „posiadam również inne lokalizacje”

Mamy nadzieję, że po lekturze tego artykułu, Twoje ogłoszenie znajdzie wielu odbiorców.